ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Jarní závody na Záhorské tit

publikováno: 09.05.2024

Prvních kladrubské závody v roce 2024 (19. – 21. 4.) se konaly na nádrži Záhorská. Na sobotu byl naplánován závod pro dospělé a na neděli závod pro „malé“ rybářky a rybáře.

Předpověď počasí nebyla vůbec přívětivá a skoro celý pátek, kdy na revíru probíhají přípravy na víkendové klání, lilo opravdu jako z konve.

Od sobotního rána po celou dobu závodu bylo velice chladné počasí, které provázely četné dešťové přeháňky. I přesto na závody dorazilo celkem dvacet závodníků ze všech koutů republiky. Po rozlosování lovných míst a přípravě začal 5 hodinový závod.

Po vydatných deštích a změnách počasí kaprům úplně nechutnalo a lovenou rybou byl převážně pstruh duhový, na kterého se specializoval vítěz závodu Martin Kovář, který nachytal 1 108 cm ryb. Syn Jan Kovář závodil poprvé mezi dospělými a s tatínkem Martinem se přetahovali o vítězství, přičemž nakonec vybojoval skvělé 2. místo za 850 cm. Třetí skončil matador Milan Musil, který se věnoval převážně lovu plotic a perlínů. Někteří však neúspěšně čekali na záběr celý závod. Během závodu neúnavně pomáhal pár Vlaďka a Tomáš Vaingátů s měřením, podebíráním úlovků a s donáškou občerstvení.

Nejlepší ženou závodu byla vyhlášena Jitka Zrnová. Největší rybou závodu byl Amur 63 cm, kterého ulovil Aleš Komenda.

Ve 14 hodin byl závod ukončen, všem závodníkům bylo podáváno výborné vepřové maso na zelenině z lorny Luboše Pivoňky. Po sečtení výsledků, kdy se celkem ulovilo 294 ks ryb začalo vyhlašování výsledků. Nejlepších deset rybářů bylo oceněno hodnotnými cenami od našich sponzorů Delphin, Saenger, Wavy Boats a Nikl. I přes nevlídné počasí a menší množství ulovených ryb si všichni sobotu u vody užili a spokojeni se vraceli domů!

V neděli byl na programu závod dětí. Při ranní cestě k rybníku teploměr v autě ukazoval teplotu -3, což v nás vyvolávalo pocit, že mnoho dětí na závody nedorazí. Ale opak byl pravdou a na startovací listině bylo 31 jmen z mnoha okolních organizací. Po vylosování lovných míst se mohly děti ukázat, jak jsou na tom se znalostí ryb, a musíme konstatovat, že jejich znalosti jsou obstojné!

Dětské závody v kategorii starších (11-16 let) ovládl Karel Domin, který chytil neuvěřitelných 97 ks ryb při celkové délce 1 067 cm, druhé místo vybojovala Adélka Procházková, která se zároveň stala nejlepší dívkou závodu, třetí místo vydřel Ondra Havel.

Kategorii mladších (do 10 let) dětí vévodil a zlatou medaili si odnesl nováček ve startovním poli Vítek Horálek, který ulovil 5 ryb o délce 169 cm, stříbro bral Matyáš Halaška za dvě chycené ryby, třetí místo vychytal David Polesný, setra Anežka Polesná si odnesla ocenění za největší rybu závodu (kapr 53 cm).

Obdiv patří všem za účast a výkony v rybolovné technice. Byla radost sledovat závodníky, kteří to prostě měli v ruce. Právě Karel Domin házel úžasně a zvítězil. Během sčítání výsledků si děti mohly vyzkoušet střelbu ze vzduchové zbraně na terč pod dohledem Jaroslava Havla.

O děti bylo během závodu skvěle postaráno díky velkému množství koláčů od pekárny Turek, sladkostí, zákusků od pekařství Mařenka a k obědu byl podáván všem závodníkům hamburger s hranolky.

Vítězové si odnesli poháry od SÚS, pěkné ceny našich partnerů Delphin, Saenger, Nikl, Timar mix, Graffishing. Krásné dorty dětem vyrobilo pekařství Mařenka. Každý závodník obdržel medailí a odnesl si domů tašku s propagačními předměty, krmením, sladkosti od Kauflandu z Mladé Boleslavi a Bakkeru Divišov.

Závěrem bychom chtěli poděkovat všem závodníkům, členům naší místní organizace Kladruby, našim podporovatelům a kamarádům za přízeň a pomoc. Samozřejmě velké poděkování patří všem sponzorům za krásné a hodnotné věcné ceny nejen na tento závod, ale za celoroční podporu - Středočeskému územnímu svazu, Českému rybářskému svazu.

Přejeme úspěšnou rybářskou sezónu

Těšíme se na Vás u vody na příštích závodech.

Jan Porhnasl, Tomáš Kučera

Soubory ke stažení tit

Výsledky dospělí

PDF

Výsledky děti 11 - 16 let

PDF

Výsledky děti do 10 let

PDF

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 996 381

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS