ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

MO Plaňany na výstavě o životním prostředí tit

publikováno: 02.05.2024

V Kulturním domě Kolín se konala (24.-25. 4.) tradiční Výstava o životním prostředí, pořádaná v rámci oslav Dne Země. Letos se uskutečnil již 15. ročník. Organizátorem je Odbor životního prostředí při Městském úřadu Kolín.

V letošním roce naše MO Plaňany již podruhé přijala pozvání se této akce zúčastnit. Slavnostní zahájení ve středu ráno proběhlo také za účastni předsedy Středočeského územního svazu Dušana Hýbnera.

V rámci soutěžních stanovišť jsme si pro děti připravili seznámení s živočichy a rostlinami žijících ve vodě a kolem ní. Děti na pracovních listech řešily křížovky nebo hledaly odpovědi na otázky z malého testíku. Ti nejmenší, kteří ještě neumí psát, odpovídali na otázky z Vodníkovy naučné stezky. Dále jsme si s dětmi povídali o rybách a rybářství. K vidění byly fotografie z činnosti naší organizace, rybářských kroužků a soutěží v LRU plavaná. Nechyběly ani poháry a medaile získané našimi závodníky a historické pruty. Velkým lákadlem bylo akvárium s živými rybami, které nám připravil pan Štěpán Romočuský z Rybářství Miškovice.

V průběhu obou výstavních dnů se přišlo podívat přes 4 000 návštěvníků z mateřských, základních, středních a speciálních škol nejen z Kolína, ale i z okolních vesnic, za doprovodu učitelů v rámci vyučování, nebo někteří tuto výstavu navštívili v odpoledních hodinách s rodiči nebo vedoucími školních družin a zájmových kroužků.

Za splnění soutěžního úkolu dostal každý účastník razítko, které poté u stánku s odměnami vyměnil za ceny. Ti opravdu snaživí si odměnu odnesli i přímo od nás. Díky Středočeskému územnímu svazu jsme mohli děti obdarovat zajímavými dárky (balónky, tužky, propisky, omalovánky, pexeso, ořezávátka, hlavolamy) a reklamními předměty. Dále jsme paním učitelkám poskytli plakáty ryb, vodních živočichů a rostlin, aby je měly děti ve třídách stále na očích.

Rádi bychom touto cestou poděkovali Adamovi a Radimovi, studentům 3. ročníku Střední obchodní školy Kolín, kteří nám již druhým rokem byli po celou dobu akce k dispozici a moc nám pomohli.

Tímto ještě jednou děkujeme Středočeskému územního svazu za podporu.

Na závěr děkujeme Odboru životního prostředí Městského úřadu Kolín, že jsme mohli být součástí této akce, která má smysl. A těšíme se na další spolupráci.

                    Za MO Plaňany Hana Purkrábková

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 924 371

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS