ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Z jednání výboru SÚS… tit

publikováno: 01.05.2024

Výbor SÚS na svém dubnovém jednání schválil prodej stávajícího vozidla IVECO s tím, že bude nabídnuto do středočeských místních organizací za minimální částku 350 000 korun.

Dopis byl již se všemi informacemi k prodeji IVECa odeslán na MO a ty mohou své nabídky zasílat do 23. 5. 2024.

Byla vyslovena spokojenost s pracemi na vodní ploše Stržený, panu Černému bylo poděkováno za odvedenou práci.

Opravy výtluků na cestě čekají Dvorce, to samé i Pískovou Lhotu, kde již byly instalovány první zástěny okolo kontejnerů na odpad. Další budou kolem toalet.

V souvislosti s uvedením do provozu nové vodní plochy Světlá výbor schválil seznam osob pověřených k vykonávání kontrol.

VÚS pověřil pí. Hofmanovou k editaci v RIS v oblasti skladů a výdeje povolenek u všech místních organizací SÚS včetně samostatně hospodařících. MO bude předem informována o tomto zásahu v systému RIS. Zároveň pověřil Ing. Jedličku a J. Fryšovou k editaci v RIS v oblasti rybářských revírů, BPVRP, popisů revírů a rybochovných zařízení. MO bude předem informována o tomto zásahu v systému RIS.

Výbor schválil podmínky poskytnutí půjčky MO Smečno a její čerpání a uložil účetní zaslat po zasedání výboru první část ve výši 500 000 Kč, další čerpání pak budou provedena, dle uvedených podmínek vycházejících z uzavřené smlouvy.

Jednatelka podala informaci o probíhajících pracích na Rybářském informačním systému, které doplnil Ing. Neuman.

Předseda SÚS zhodnotil průběh konference SÚS, kdy konstatovat, že byla zvládnuta a poděkoval všem, kteří se na ni podíleli.

Pan Zahrádka informoval, že zatím nebylo vyřešeno financování odboru položené při Radě a jeho koncepce, proto nebude LRU SÚS pořádat MiČR na Pískové Lhotě.

VÚS se také zabýval blížícími se závody O pohár předsedy SÚS, které se konají druhý květnový víkend na Pískové Lhotě. Doposud bylo přihlášeno 54 dospělých a 73 dětí, kapacita každého závodu je 120 míst.

Technik Ing. Jedlička podal informaci o jarním zarybňování, chybí už jen dodat 20 q kaprů a je splněno.

Předseda ÚDK Ing. Miroslav Neuman seznámil přítomné podrobně s provedenou kontrolou (9. 4.) a jednotlivými kontrolovanými oblastmi. V letošním roce byly zkontrolovány i náhodně vybrané povolenky a jejich zápisy v e-sumáři. Byly vybrány povolenky od každého zpracovatele a porovnány se zápisy v e-sumáři a nebylo shledáno žádných pochybení.

Informace z jednání Republikové rady podal p. Zahrádka, kterého doplnil předseda D. Hýbner s tím, že byl Radou odvolaný z ověřování zápisu, a proto v zápisu z Rady chybí některé podstatné informace:

- ohledně Radou kritizovaného zakoupení VP Světlá předseda SÚS konstatoval, že gentlemanská dohoda ohledně nákupu vodních ploch se týkala toho, že se nebudou ÚS či MO navzájem přeplácet v případě získávání vodních ploch. Sám ÚSMP byl v jednání o koupi rybníka ve Světlé již na podzim roku 2023, ale od koupě sám odstoupil. Je daleko prospěšnější, když vodní plochy budou součástí ČRS, než kdyby byly v rukách soukromníků.

- p. Hýbner na jednání RR upozornil přítomné na to, že z novelizované prováděcí vyhlášky k zákonu o rybářství byla vypuštěna věta, že po přisvojení si 3 ks lososovitých ryb v pstruhovém rybářském revíru, rybolov končí. Na tuto podstatnou změnu nebyl nikdo upozorněn, a tak došlo k tomu, že ochrana lososovitých ryb nemohla být promítnuta do BPVRP.

- k dotazu pana Hýbnera na zasedání RR bylo sděleno, že dosud nebyla podepsána ostatními územními svazy dohoda, která měla nahradit dodatek č. 2 ke Smlouvě o spolufinancování RIS, týkající se servisní podpory od 1. 1. 2024. 

Předseda informoval o akci „Výstava v Kolíně o životním prostředí“, kde se zúčastnil zahájení, a kde nás reprezentovala MO Plaňany. Předseda vyslovil velké poděkování Plaňanským, jakým způsobem se toho zhostili a navrhl odměnu 10 000 Kč na činnost MO, což výbor schválil.

Pan Zahrádka upozornil, že se rozmáhá zavážení pomocí dronů a vznesl dotaz, zda bude SÚS nějak řešit popisech a BPVRP v rámci připravovaného dodatku na rok 2025.

(šam)

Fotogalerie tit

foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 921 968

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS